venerdì 15 maggio 2009

Sammensvergelse på gresk hotell

Nyheter Verden

Sammensvergelse på gresk hotell

Bak stengte dører møtes cirka 50 av verdens mektigste kvinner og menn denne helgen på et gresk hotell for å drøfte finanskrisen og andre alvorlige problemer.

Helst skulle ingen vite om det, men i vår tid lar ikke særlig mye seg skjule. Derfor vet mediene at saker og ting skal skje på et luksushotell i Vouliagmeni utenfor Athen. Men man vet ikke nøyaktig hvem som kommer, men noen hint har man fått.

Neppe tilfeldig.

Det kan neppe være tilfeldig at så mektige herrer som USAs finansminister Tim Geithner, sjefen for Verdensbanken Robert Zoellick, sjefen for Deutsche Bank Jo Ackermann og Jean-Claude Trichet som leder den europeiske sentralbanken alle synes å være på vei til Athen i helgen. Det betyr at finanskrisen blir det dominerende tema på Nafsika Astir Palace Hotel.

Det dreier seg om den årlige Bilderberg-konferansen. Oppkalt etter et nederlandsk hotell hvor det første møtet fant sted i 1954, er dette etter manges mening kanskje verdens mest innflytelsesrike organisasjon. Formelt sett eksisterer den ikke. Den har ikke noe telefonnummer eller adresse. Den står ikke til ansvar for noen, og den har kun til oppgave å innkalle spesielt inviterte til en årlig konferanse.

Elite.

Den medieskye og hemmelighetsfulle gruppen har med årene fått en unik status. En invitasjon fra Bilderberg er derfor noe verdens elite mest av alt ønsker seg. Drøftelsene skjer bak veldig stengte dører, og fordi deltagerne respekterer forbudet mot å referere fra møtene, får omverdenen vite lite eller ingenting om hva som sies og av hvem. Det man vet er at deltagerne på Bildbergkonferansene gjerne kommer fra bank og finans, industri og fagbevegelse, medieverden og – ikke minst – fra politikernes rekker.

Konspirasjon.

De lukkede dører gjør Bilderbegmøtene populære hos konspirasjonsmakerne, blant dem som ser sammensvergelser over alt. De er ikke i tvil om at her gjør makten avtaler trygt utenfor demokratisk kontroll. EU-skeptikere er overbevist om at Bilderberggruppen står bak planen om en felles europeisk valuta, mens andre igjen synes å tro at fjorårets møte avgjorde forholdet mellom rivalene Barack Obama og Hillary Clinton.


Nessun commento:

Posta un commento

Post in evidenza

The Great Taking - The Movie

David Webb exposes the system Central Bankers have in place to take everything from everyone Webb takes us on a 50-year journey of how the C...